Prețul mediu al cărnii de miel sub 13 kilograme se apropie la poarta fermelor românești de pragul de 10 euro kilogramul (1.000 de euro carcasa de 100 de kilograme), înscriindu-se pe un trend ascendent prezent în toate statele membre, arată ultimele date ale Comisiei Europene. analizate de Economica.
Carcasa de 100 de kilograme de miel sub 13 kilograme se vindea la finalul lunii martie la un preț mediu de 993,8 euro,fiind cu 13,6% mai scump decât în perioada similară a anului trecut.
Raportat la prețurile medii de anul trecut, în România s-a înregistrat a treia cea mai mare creștere de preț, după Estonia (plus 17,5%) și Ungaria (17,1%), în timp ce la nivelul UE creșterea medie a fost de 10,3%.
Din datele Comisiei Europene, în funcție de numărul de oi sacrificate, România este al doilea mare producător din UE, după Estonia. Crescătorii locali au produs anul trecut (până în decembrie) 702,9 tone de carne.