Noile reguli care intră în vigoare de miercuri, 15 martie, prevăd obligativitatea ca proprietarii de restaurante, fast-food-uri sau cantine, să schimbe meniurile, altfel pot fi drastic amendați. Noile meniuri care vor fi prezentate clienților trebuie să conțină obligatoriu informații despre tipul și cantitatea ingredientelor care depășesc 20 de grame în produsul finit/mâncarea furnizată. De asemenea, trebuie să afișeze informații privind declarația nutrițională și a aditivilor utilizați astfel încât acestea să fie disponibile și accesibile direct la locul de desfacere sau de oferire a acestor produse sau, în cazul comercializării la distanță, să fie disponibile consumatorului înainte de finalizarea comenzii. Meniurile mai trebuie să conțină informații despre valoarea energetică și cantitățile de grăsimi, de acizi grași saturați, de zaharuri și de sare ale preparatelor culinare. Informațiile trebuie să fie înscrise într-un loc vizibil, ușor accesibil, lizibil, de neșters și nu trebuie să fie ascunse de alte materiale scrise sau fotografice, lângă produs, pe un panou sau pe lista meniu. În cazul în care preparatele furnizate de unitățile de restaurație colective sunt oferite spre vânzare în mai multe locuri diferite, în cadrul aceleiași unități, informațiile referitoare la ingrediente trebuie prezentate consumatorului în fiecare dintre aceste locuri. În cazul preparatelor expuse spre vânzare prin intermediul unei tehnici de comunicare la distanță, informațiile trebuie să figureze pe suportul de vânzare la distanță, pe eticheta de preț sau pe ambalajul de transport, precum și în orice material publicitar.