La începutul lunii iulie, anunțam că Rusia va declanșa în toamnă acțiuni de destabilizare a situației de la Chișinău, prin folosirea partidelor rusofone. Vârf de lance a fost ales Partidul Șor, un politician fugar în Israel de unde conduce nederanjat acțiunile de protest împotriva guvernului proeuropean, ceea ce probează duplicitatea israelitâ în raport cu Rusia. Autoritățile moldovene nu pot afirma că nu au fost informate dar încă se tem să treacă la acțiuni decisive împotriva celor care organizează, cu bani și din umbră, aceste mișcări de protest. Președinta Maia Sandu a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Țării după întâlnirile avute cu partenerii occidentali, și nu este greu de presupus ce teme au fost puse pe masa discuțiilor. Prins în cleștele Gazprom, Chișinăul dansează un tango periculos atât cu Moscova, cât și cu Occidentul. Indecizia poate fi fatală pe termen scurt iar teama de a lua măsuri legale dar hotărâte împotriva celor care acționează înca nestingheriți pe teritoriul Republicii Moldova poate duce la schimbarea situației politice în defavoarea forțelor democratice. Maia Sandu trebuie să își scoată mănușile de damă și să și le pună pe cele de zale. Pentru că știe că urmează o toamnă grea, și o iarnă și mai grea!
Profeție uluitoare! În 1964, istoricul britanic Arnold Toynbee declara pentru New York Times: ”Dacă Rusia și SUA nu coexistă, China va deveni dominantă!”
Arnold J. Toynbee este un reputat istoric englez (1889–1975). Între anii 1919–1924 a fost profesor de Istorie Universală la Universitatea...